Το πρώτο μεγάλο δίλημμα που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις όταν αποφασίσεις να ανακαινίσεις το υπνοδωμάτιο σου, έχει σχήμα βεντάλιας και αποτελείται από δεκάδες μικρά τετράγωνα που απλώνουν αρμονικά μπροστά σου αμέτρητες χρωματικές επιλογές.

«Το χρώμα είναι για το μάτι ό,τι είναι η μουσική για το αυτί», είχε πει κάποτε ο Tiffany και η αλήθεια είναι πως δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο.

Η απόχρωση που θα επιλέξεις για το δωμάτιο των ονείρων σου θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τόσο τη διάθεση σου, όσο και την ποιότητα του ύπνου σου.

xrwmata

Επιπλέον, πέρα από τις προσωπικές σου προτιμήσεις, για την επιλογή του κατάλληλου χρώματος θα πρέπει να συνυπολογίσεις και άλλες παραμέτρους όπως το μέγεθος του δωματίου σου, το φυσικό του φως, αλλά και τα έπιπλα που ήδη έχεις ή σκοπεύεις να αγοράσεις.

Επειδή λοιπόν το να καταλήξεις στο σωστό χρώμα μπορεί να σε ταλαιπωρήσει αρκετά, παρακάτω θα βρεις κάποιες από τις βασικές αποχρώσεις στις οποίες μπορείς να κινηθείς αναλόγως με τον χαρακτήρα που θέλεις να δώσεις στο υπνοδωμάτιο σου.

Η πρώτη και ίσως ασφαλέστερη επιλογή είναι να κινηθείς σε ουδέτερες αποχρώσεις. Ιβουάρ, γκρι, λευκό, γκρι-μπεζ (taupe) είναι ιδανικά χρώματα για το υπνοδωμάτιο σου καθώς μπορούν να συνδυαστούν εύκολα με πολλές διαφορετικές αποχρώσεις σε έπιπλα, κουρτίνες, χαλιά και διακοσμητικά τοίχου.

Είναι ένας ουδέτερος καμβάς που σου δίνει τη δυνατότητα να παίξεις με χρωματιστά στοιχεία ή αν θέλεις να κινηθείς στην ίδια χρωματική παλέτα μπορείς εύκολα να αναβαθμίσεις τον χώρο σου με διαφορετικές υφές και σχέδια!

xrwmata

Άλλωστε οι περισσότερες αποχρώσεις του λευκού χαρίζουν μια αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας στο δωμάτιο σου, ενώ αντανακλούν καλύτερα το φυσικό φως.

Προσοχή όμως! Αν δεν θέλεις ο χώρος σου να θυμίζει κρύα και αποστειρωμένη αίθουσα νοσοκομείου, προτίμησε να «σπάσεις» το απόλυτο λευκό με μερικές πινελιές σε ζεστές αποχρώσεις, όπως το μπεζ ή το καφέ, για να δημιουργήσεις μια πιο οικεία ατμόσφαιρα.

Εξίσου κομψή και όμορφη λύση αποτελούν οι παστέλ αποχρώσεις.

Απαλό μπλε και ροζ, μοβ της λεβάντας αλλά και το πράσινο της μέντας θα χαρίσουν στο δωμάτιο σου ένα ρομαντικό και γαλήνιο χαρακτήρα, ενώ είναι η ιδανική επιλογή αν ο χώρος σου είναι σχετικά μικρός.

Οι απαλές αποχρώσεις όπως αυτές των παστέλ φωτίζουν τον χώρο, ενώ παράλληλα ξεκουράζουν τα μάτια και δημιουργούν μια πιο χαλαρωτική διάθεση ώστε να κοιμάσαι πιο εύκολα!

Αν από την άλλη είσαι τύπος που του αρέσουν οι πιο σκούρες αποχρώσεις και θέλεις το δωμάτιο σου να έχει μια πιο fun και έντονη προσωπικότητα, τότε τόλμησε να παίξεις και με πιο έντονα χρώματα όπως το σκούρο μπλε, το πράσινο ακόμα και το κόκκινο!

Σ’ αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει να προσέξεις λίγο παραπάνω!

xrwmata

Αν δεν θέλεις να αισθάνεσαι ότι κλείνεσαι σε ένα «χρωματιστό κουτί» κάθε φορά που μπαίνεις στο δωμάτιο σου, θα ήταν καλύτερο να μην βάψεις όλους τους τοίχους με το ίδιο έντονο χρώμα.

Αντ’ αυτού, προτίμησε έναν τοίχο για την πιο έντονη απόχρωση (feature wall) που θα είναι ο πρωταγωνιστής του χώρου και συνδύασε το με πιο απαλές αποχρώσεις στην ίδια ή σε μια φιλική χρωματική παλέτα!

Ειδικά αν ο χώρος σου είναι μεγάλος και μακρόστενος, τότε μπορείς να επιλέξεις ως feature wall έναν από τους πιο μεγάλους τοίχους ώστε να δώσεις έμφαση στο μήκος του δωματίου!

Οι χρωματικές δυνατότητες είναι απεριόριστες και οι παραπάνω κατηγορίες αποτελούν μόνο ένα μικρό δείγμα από όσα μπορείς να δημιουργήσεις στο δωμάτιο σου!

Σε κάθε περίπτωση, φρόντισε να μελετήσεις το χώρο σου, να ενημερωθείς όσο περισσότερο γίνεται και να ψάξεις για την καλύτερη δυνατή επιλογή ώστε το αποτέλεσμα σίγουρα να σε δικαιώσει.

Βέβαια αν όλα αυτά σου ακούγονται πολλά και δύσκολα μπορείς πάντα να απευθυνθείς στη Renovator για να σε βοηθήσουμε να συνδυάσεις αυτό που ονειρεύεσαι με αυτό που πραγματικά ταιριάζει στον χώρο σου!