Ανακαινίσεις Ιατρείων

Όπως οι περισσότεροι επαγγελματικοί χώροι, έτσι και τα ιατρεία καλούνται να ανταποκριθούν στην ανάγκη δημιουργίας χώρων με λειτουργική και αισθητική αρμονία, ώστε να συμβαδίζουν με τα δεδομένα της σύγχρονης κοινωνίας, η οποία ενισχύει την δυναμική της εικόνας περισσότερο από ποτέ.

Τόσο η αίθουσα αναμονής, όσο και ο χώρος εξέτασης οφείλουν να είναι ορθά μελετημένοι και διαμορφωμένοι ανάλογα με την ειδικότητα του εκάστοτε ιατρού αλλά και με το κοινό στο οποίο απευθύνονται. Είναι προφανές ότι διαφορετική θα είναι η διαμόρφωση ενός οδοντιατρικού ιατρείου που απευθύνεται και στα δύο φύλα, και η διαφορετική αυτή ενός γυναικολογικού ιατρείου που φιλοξενεί κατά βάση το γυναικείο φύλο.

ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Η επίδραση του χρώματος στη ψυχοσυναισθηματική κατάσταση του ανθρώπου είναι ιδιαίτερα σημαντική. Για τον λόγο αυτό η χρωματική παλέτα του χώρου είναι από τις βασικότερες παραμέτρους που θα πρέπει να μελετηθούν πριν την ανακαίνιση ενός ιατρείου.

Στο παρελθόν η πλειονότητα των ιατρικών χώρων είχε αίθουσες αναμονής σε θερμές και κυρίως πορτοκαλί αποχρώσεις που θεωρούνταν ότι προσέδιδαν μεγαλύτερη ζεστασιά στον χώρο. Ωστόσο η πρακτική αυτή οδεύει πλέον προς εξαφάνιση καθώς νέες μελέτες και έρευνες αλλάζουν τα μέχρι τώρα δεδομένα. Ο ερευνητής John Ott, σε μία από τις μελέτες του διαπίστωσε πως πολλά χρώματα τα οποία αποτελούν κλισέ και ως τώρα σηματοδοτούσαν διάφορες στιγμές του κοινωνικού βίου δεν ισχύουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εν λόγω μελέτης είναι το πορτοκαλί χρώμα το οποίο συνδέεται με την ευημερία και την ισορροπία ωστόσο είναι αδιάφορο, ακόμη και ανεπιθύμητο από τους περισσότερους ενήλικες.

Οι σύγχρονες τάσεις κάνουν χρήση όλης της χρωματικής παλέτας ανάλογα φυσικά και με τη φύση του ιατρείου και πιο εξειδικευμένα ανάλογα με τη χρήση κάθε χώρου.

ΙΑΤΡΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Συνεπώς όταν μιλάμε για ιατρεία ενηλίκων μεγάλη έμφαση δίνεται τόσο στην αίθουσα αναμονής, όσο και στην αίθουσα εξέτασης. Στους χώρους αναμονής προτιμώνται παστέλ χρώματα και χρωματικές αλληλουχίες χωρίς βέβαια να αποκλείονται και πιο έντονες αποχρώσεις, ενώ οι χώροι εξέτασης χαρακτηρίζονται από ελάχιστες χρωματικές αντιθέσεις ανάλογα και με την ειδικότητα του ιατρού και τα μηχανήματα που απαιτείται να έχει.

ΠΑΙΔΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

Εντελώς διαφορετική είναι η αντιμετώπιση του χώρου όταν αυτός προορίζεται για παιδιά.

Σε αντίθεση με τα ιατρεία ενηλίκων, τα ιατρεία που απευθύνονται σε ασθενείς μικρής ηλικίας χαρακτηρίζονται από έντονα χρώματα και εικόνες. Ήρωες κινουμένων σχεδίων πρωταγωνιστούν από την αίθουσα αναμονής μέχρι και στα μηχανήματα του χώρου εξέτασης. Ο στόχος είναι η δημιουργία ενός, όσο το δυνατόν, πιο παραμυθένιου σκηνικού που θα αποσπά τη προσοχή των παιδιών και θα κρατά απασχολημένη την όρασή τους ώστε η παραμονή τους στο ιατρείο να μετατρέπεται σε μια πιο ευχάριστη και λιγότερο τρομακτική εμπειρία.

ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Πέρα από τη χρωματική μελέτη του χώρου, πολύ σημαντικά είναι και τα δομικά υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στην ανακαίνιση του χώρου σας. Και σε αυτή τη περίπτωση καταλυτικό ρόλο στην επιλογή των υλικών θα παίξει η ειδικότητα του ιατρείου και το κοινό του.

ΙΑΤΡΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Στην ανακαίνιση ιατρείων για ενήλικες ασθενείς κυριαρχούν η απλότητα, οι καθαρές επιφάνειες και φυσικά, τα ποιοτικά δομικά υλικά. Η προσθήκη υλικών όπως το ξύλο και το γυαλί προτιμάται συχνά για να διαφοροποιήσουν τις λευκές και υπόλευκες επιφάνειες που κυριαρχούν στον χώρο και να προσδώσουν πιο έντονο χαρακτήρα.

ΙΑΤΡΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ

Για την ανακαίνιση ιατρείων για βρέφη και μικρά παιδιά χρησιμοποιούνται δομικά υλικά υψηλών προδιαγραφών, με μεγαλύτερη όμως έμφαση στην ανάδειξη ενός οικείου και πιο φιλικού χαρακτήρα. Ο σχεδιασμός του χώρου και η ιδιαίτερη διαμόρφωσή του ιατρείου γίνεται με άξονα την ψυχολογία των παιδιών.

Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ RENOVATOR

Στη RENOVATOR αναλαμβάνουμε ολοκληρωμένες ανακαινίσεις ιατρείων παντός είδους και δεσμευόμαστε για την δημιουργία λειτουργικά και αισθητικά άρτιων έργων. Το ειδικά καταρτισμένο προσωπικό μας είναι στη διάθεσή σας για να βρείτε τη λύση που ταιριάζει σε εσάς και καλύπτει τις ανάγκες του κλάδου σας. Προκειμένου να σας παρέχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ακολουθούμε μια σειρά από βήματα που μας επιτρέπουν να διασφαλίσουμε ότι θα είστε απολύτως ικανοποιημένοι με την ανακαίνιση του χώρου σας.

Μελετάμε τον ψυχοσυναισθηματικό χαρακτήρα του χώρου: πέρα από τη σοβαρότητα και την ασφάλεια που οφείλει να χαρακτηρίζει ένα χώρο υγείας, μελετάμε την γενικότερη αίσθηση που θέλετε να αποπνέει το ιατρείο σας ανάλογα και με το αντικείμενο που εξειδικεύεστε.

3D απεικόνιση του σχεδίου: η διακοσμητική ομάδα της εταιρείας μας εργάζεται αδιάκοπα ώστε να δημιουργήσει το σχέδιο για τον ανανεωμένο χώρο σας και σας το παρουσιάζει σε τρισδιάστατη απεικόνιση με σκοπό να έχετε μια όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική εικόνα του χώρου.

Μελέτη φωτισμού: ένας επαγγελματικός χώρος, και ειδικά ένας χώρος υγείας δεν μπορεί να θεωρηθεί πλήρης χωρίς να έχει προηγηθεί εκτενής μελέτη για τον ορθό φωτισμό του. Η ομάδα της RENOVATOR διεξάγει ολοκληρωμένη μελέτη φωτισμού του χώρου σας και σας παρουσιάζει αποτελεσματικές λύσεις για όλα τα απαραίτητα είδη φωτισμού, δηλαδή τον γενικό φωτισμό κάθε χώρου, τον φωτισμό εργασίας με έμφαση στους χώρους εξέτασης αλλά και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό που θα ενισχύσει τον χαρακτήρα του ιατρείου σας.

Πρακτική υλοποίηση του έργου: αφού ολοκληρωθούν όλες οι προαναφερθείσες ενέργειες, η RENOVATOR προχωράει στην υλοποίηση του σχεδίου στη πράξη με ιδιαίτερη προσοχή στην υγειονομική διάσταση του έργου και κυρίως με απόλυτο σεβασμό στην τήρηση των κανόνων υγιεινής και αποστείρωσης.


Ο χώρος που στεγάζει ένα ιατρείο επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τόσο την ψυχολογία των ασθενών, όσο και την αποδοτικότητα των εργαζομένων σε αυτό. Εμπιστευτείτε τη RENOVATOR για την ανακαίνιση του ιατρείου σας και αποκτήστε έναν χώρο με τη λειτουργικότητα και την αισθητική που οφείλει να έχει ένας χώρος του κλάδου της υγείας.
Ερωτηματολόγιο

Απαντήστε στις παρακάτω ερωτήσεις για να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη για εσάς και τον χώρο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.


Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input