Το φυσικό φως έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει εντελώς ένα χώρο, δυστυχώς όμως δεν είναι πάντα άπλετο. Ανάλογα με τη διαρρύθμιση και την τοποθεσία ενός κτιρίου, το φυσικό φως μπορεί να είναι ελάχιστο ή να διαρκεί για λίγες μόνο ώρες, αυξάνοντας την ανάγκη για εναλλακτικούς τρόπους φωτισμού με παρόμοια αποτελέσματα.

Αν λοιπόν αναρωτιέσαι πως μπορείς να έχεις ένα φωτεινό σπίτι κάθε ώρα και στιγμή της ημέρας, παρακάτω θα βρεις 5 έξυπνες και αποτελεσματικές συμβουλές που μπορείς εύκολα να ακολουθήσεις:

  1. Καθρέφτες παντού
    Οι καθρέπτες αντανακλούν το φυσικό φως με αποτέλεσμα να κάνουν το χώρο να δείχνει μεγαλύτερος. Από μεγάλους επιδαπέδιους καθρέφτες μέχρι καθρέφτες τοίχου ή ακόμα και έπιπλα, όπως τραπεζάκια και ντουλάπες με επιφάνειες από καθρέφτη, οι επιλογές είναι πολλές ώστε να εντάξεις τους καθρέφτες σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου.
  2. Λευκοί τοίχοι
    Μια από τις πιο παλιές αλλά δοκιμασμένες συμβουλές στις ανακαινίσεις σπιτιών είναι το λευκό χρώμα στους τοίχους. Σε επίπεδο διακόσμησης, εξυπηρετεί πολλούς και διαφορετικούς σκοπούς, ένας από τους οποίους είναι πως κάνει τα μικρά δωμάτια να φαίνονται μεγαλύτερα και πιο φωτεινά.
  3. Επίλεξε τα σωστά έπιπλα
    Πέρα από το χρώμα των τοίχων, πολύ σημαντικό είναι και το χρώμα των επίπλων που θα επιλέξεις για το χώρο σου. Αναμφίβολα, τα ανοιχτόχρωμα έπιπλα είναι ιδανική επιλογή, αν όμως αγαπάς τις σκούρες αποχρώσεις, μια έξυπνη εναλλακτική είναι να διαλέξεις έπιπλα που επιτρέπουν στο φως να περνά από πάνω, κάτω ή μέσα τους. Ένας σκούρος υπερυψωμένος καναπές για παράδειγμα που αφήνει το φως να περνάει από κάτω του μπορεί να ενισχύσει το φυσικό φως στο δωμάτιό σου.
  4. Επένδυσε στο τεχνητό φως
    Όταν το φυσικό φως δεν αρκεί, φρόντισε να αυξήσεις τις πηγές τεχνητού φωτός στο σπίτι σου με λαμπατέρ, επιδαπέδια φωτιστικά, αλλά και κρυφούς φωτισμούς σε ράφια, ντουλάπες και βιβλιοθήκες που δίνουν διάσταση στο χώρο και χαρίζουν μια γοητευτική ατμόσφαιρα.
  5. Προτίμησε ανοιχτόχρωμα έργα τέχνης
    Ένας εναλλακτικός τρόπος για να ενισχύσεις τη φωτεινότητα του δωματίου σου είναι τα έργα τέχνης και γενικά η διακόσμηση στους τοίχους. Κινήσου σε πιο ανοιχτές αποχρώσεις, ανάλογα με τη χρωματική παλέτα του χώρου σου, ώστε να δημιουργήσεις ένα κομψό και φωτεινό αποτέλεσμα.

Η ομάδα της RENOVATOR είναι συνεχώς στο πλευρό σου δίνοντας λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του χώρου σου και συμβαδίζουν με το διαθέσιμο budget. Η μακρά πορεία της στην ανακαίνιση σπιτιού και η συνεχής ενημέρωσή της για όλες τις νέες τάσεις στο χώρο της διακόσμησης είναι το κλειδί για ένα επιτυχημένο και αισθητικά μοναδικό αποτέλεσμα με την υπογραφή της εταιρίας.