Έχοντας περάσει πάνω από ένα χρόνο στο σπίτι, η ανάγκη για αλλαγή και ανανέωση του χώρου είναι πλέον κάτι παραπάνω από αισθητή. Η μακρά παραμονή στο εσωτερικό του σπιτιού, φαίνεται πως επηρέασε όχι μόνο την καθημερινότητα του κόσμου αλλά και τις προτιμήσεις του, τουλάχιστον όσον αφορά το κομμάτι της διακόσμησης και της αισθητικής.

Νικητής όλης αυτής της αλλαγής στα social media, και ειδικότερα στο Instagram, φαίνεται να είναι σύμφωνα με τα στοιχεία του DIYS.com το μπλε και αρκετές από τις αποχρώσεις του.

Τα hashtags δείχνουν τις τάσεις

Σύμφωνα λοιπόν με τη συχνότητα χρήσης των hashtags, το βαθύ μπλε και το πετρόλ συγκαταλέγονται στα πιο αγαπημένα χρώματα των χρηστών, με τις υπόλοιπες αποχρώσεις του μπλε, όπως το denim μπλε και το ναυτικό μπλε (navy blue) να βρίσκονται επίσης στο τοπ 10 των πιο διάσημων επιλογών.

Αυτή η στροφή προς το μπλε και τις αποχρώσεις του δεν είναι τυχαία, καθώς έρχεται να επιβεβαιώσει πολλές από τις προβλέψεις για τις τάσεις του 2021, στις οποίες οι πιο καθαρές και διαχρονικές εκδοχές του αγαπημένου χρώματος πρωταγωνιστούν. Παρά τους ψυχρούς υποτόνους τους, πολλές από τις αποχρώσεις του μπλε καταφέρνουν να χαρίσουν ένα αίσθημα γαλήνης και ηρεμίας, τόσο σε δωμάτια με έντονο, φυσικό φως, όσο και σε χώρους που βασίζονται στο τεχνητό φωτισμό. Πρόκειται για κομψές αποχρώσεις που προσαρμόζονται εύκολα στις αισθητικές ανάγκες του χώρου και έχουν την ικανότητα να ενισχύουν κλασικά αλλά και πιο πολυτελή στυλ.

Από accent walls σε υπνοδωμάτια και νησίδες σε κουζίνες μέχρι ξύλινα έπιπλα και διακόσμηση τζακιού, το μπλε κυριαρχεί στις προτιμήσεις των χρηστών του Instagram και αποτελεί ιδανική επιλογή για να χαρίσεις μια νότα ανανέωσης στον αγαπημένο σου χώρο.

blue petrol color house

Η λύση της Renovator

Όποια κι αν είναι η επιλογή σου, η ομάδα της RENOVATOR είναι έτοιμη να σε βοηθήσει να κάνεις τους πιο κατάλληλους συνδυασμούς ώστε να απογειώσεις το χώρο σου εύκολα και γρήγορα.

Πηγή πληροφοριών: https://www.architecturaldigest.com/story/these-are-the-most-popular-paint-colors-on-instagram-for-2021#intcid=_architectural-digest-bottom-recirc_181a2070-47a4-4bf6-a402-38c74498f9a4_text2vec1