Μία από τις νέες και αρκετά δημοφιλείς τάσεις στη διακόσμηση είναι η επιστροφή των χαμηλών καθισμάτων στο σαλόνι, με τους καναπέδες σε 70s στυλ - γνωστοί και ως blob sofas - να επανέρχονται δυναμικά στις προτάσεις των σχεδιαστών. Η αλλαγή λοιπόν στο ύψος του καναπέ δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο και το ύψος του coffee table αντίστοιχα.

Τα πολύ χαμηλά τραπεζάκια επιστρέφουν δυναμικά ώστε να εναρμονιστούν με τα υπόλοιπα έπιπλα του χώρου και κυρίως με τον πρωταγωνιστή του σαλονιού που δεν είναι άλλος από τον καναπέ. Στα θετικά της επιστροφής συμπεριλαμβάνεται σίγουρα η άνεση αφού τα τραπεζάκια αυτά έχουν το ιδανικό ύψος για να ξεκουράσεις τα πόδια σου. Από την άλλη βέβαια αν έχεις κατοικίδιο μάλλον θα είναι δύσκολο να το κρατήσεις μακριά από οτιδήποτε υπάρχει στο τραπέζι, ενώ και η μέση σου ίσως δεν σε ευγνωμονεί στο μέλλον για μια τέτοια επιλογή.

Χαμηλά επίπεδα - χαμηλά τραπεζάκια

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, ολόκληρη η διακόσμηση του σαλονιού φαίνεται πως κυμαίνεται σε πιο χαμηλά επίπεδα με τους σχεδιαστές να υποδέχονται ένθερμα την ιδέα.

Όπως αναφέρει η Monique Gibson, interior designer στο AD100, τα τραπεζάκια του καφέ που είναι υπερβολικά ψηλά μπορούν να ταράξουν την ισορροπία σε ολόκληρο το δωμάτιο. Το τραπεζάκι θα πρέπει να είναι πάντοτε ανάλογο με το ύψος του καναπέ, ο οποίος διατίθεται πλέον σε όλο και χαμηλότερες εκδοχές λόγω της αυξημένης προτίμησης στους κυματοειδείς σκελετούς του Vladimir Kagan.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών των σχεδίων είναι το κλασικό τραπεζάκι του καφέ με πολύ κοντά ποδαράκια. Λίγα χρόνια πριν, ο Axel Vervoordt είχε φέρει στη μόδα μια ρουστίκ ξύλινη εκδοχή – μια βάση με αρκετά ψηλά πόδια. Πλέον, η νέα μόδα απορρίπτει τα πόδια και προσανατολίζεται σε πιο λείες επιφάνειες που αποπνέουν την αίγλη των σχεδίων της Maria Pergay ή του Willy Rizzo που επικρατούσαν στα 70s.

Σύμφωνα με τον designer του AD100, Giancarlo Valle, τα χαμηλά έπιπλα δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, είναι πιο οικεία, εξακολουθούν όμως να είναι αρκετά κομψά και μάλλον έχουν έρθει για να μείνουν!

Renovator

Είτε είσαι φαν αυτής της νέας τάσης, είτε όχι, στη RENOVATOR είμαστε στη διάθεση σου ώστε να βρούμε τα στοιχεία που θα κάνουν το χώρο σου προσιτό αλλά και ξεχωριστό.