Από τότε που η πανδημία εισέβαλλε στις ζωές μας έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, με ένα από αυτά να είναι φυσικά και ο τρόπος που δουλεύουμε. Η τηλεργασία υιοθετήθηκε σταδιακά από τις περισσότερες εταιρίες και επιχειρήσεις, δημιουργώντας νέες προσκλήσεις στους εργαζόμενους που πλέον καλούνται να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους από το σπίτι. Και μπορεί στην αρχή οι καρέκλες της τραπεζαρίας, το τραπέζι της κουζίνας ή ακόμα και ο καναπές να φάνηκαν μια καλή λύση, μετά από σχεδόν δύο χρόνια εξ αποστάσεως εργασίας όμως, είναι φανερό πως η ανάγκη για ένα άνετο και λειτουργικό γραφείο στο σπίτι είναι επιτακτική.

Όπως συμβαίνει και στην ανακαίνιση σπιτιού γενικά, έτσι και η αναδιαμόρφωση ενός γραφείου μπορεί να είναι ολική, επενδύοντας στην εξ ολοκλήρου αλλαγή ενός δωματίου ή μερική, στοχεύοντας σε μικρές τροποποιήσεις σε μια γωνιά του σπιτιού για τη δημιουργία του κατάλληλου εργασιακού χώρου.

Γιατί αξίζει να επενδύσετε σε ένα γραφείο στο σπίτι;

Η λίστα με τα πλεονεκτήματα ενός χώρου αποκλειστικά αφιερωμένου στη δουλειά είναι τεράστια και κινείται γύρω από τρεις βασικές κατηγορίες: οργάνωση – άνεση – πνευματική υγεία.

Πιο συγκεκριμένα, ένα οργανωμένο γραφείο σας βοηθάει να παραμένετε συγκεντρωμένοι μέσα στη μέρα, αυξάνοντας κατ’ επέκταση τα επίπεδα παραγωγικότητας.

Παράλληλα, ένα γραφείο εξοπλισμένο με τα κατάλληλα έπιπλα, επιτρέπει τη σωστή στάση του σώματος και προσφέρει μέγιστη εργονομία. Η δουλειά από το σπίτι σημαίνει ότι πολλές φορές τα ωράρια δεν είναι συγκεκριμένα, με αποτέλεσμα να περνάτε αμέτρητες ώρες σε μια καρέκλα, μπροστά από έναν υπολογιστή. Όταν η καρέκλα αυτή ή ο πάγκος εργασίας δεν προορίζονται για δουλειά (αλλά π.χ. για φαγητό), αυτό πρακτικά μεταφράζεται σε πόνους στη μέση ή στον αυχένα, αυξημένη κούραση και εκνευρισμό.

Τέλος, όταν το γραφείο διαχωρίζεται από το υπόλοιπο σπίτι, ακόμα κι όταν δεν πρόκειται για ολόκληρο δωμάτιο αλλά για ένα διακριτό σημείο στο χώρο, υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Στο τέλος της ημέρας θέλετε να αποσυνδεθείτε από το άγχος της δουλειάς. Αν ο χώρος που κοιμάστε ή χαλαρώνετε είναι ίδιος με αυτόν που δουλεύετε, αυτό δεν θα συμβεί ποτέ.

Τι χρειάζεται ένα αποδοτικό γραφείο στο σπίτι;

Οι δύο πιο βασικές παράμετροι γύρω από τις οποίες κινείται η δημιουργία ενός γραφείου είναι η διαρρύθμιση και ο φωτισμός. Η σωστή διαρρύθμιση είναι απαραίτητη ώστε να έχετε αρκετό χώρο εργασίας και αποθήκευσης. Επιπλέον, καλό είναι να επενδύσετε και σε σωστό φωτισμό που θα σας κρατά συγκεντρωμένους, περιορίζοντας και την κούραση των ματιών σας. Σε επίπεδο διακόσμησης, πολύ σημαντική είναι η επιλογή των χρωμάτων για ένα ξεκούραστο περιβάλλον που θα σας εμπνέει.

Home office με τη σφραγίδα της Renovator

Οι επαγγελματίες της Renovator διαθέτουν μακρά εμπειρία στην ανακαίνιση γραφείου και σπιτιού. Εξοπλισμένοι με θεωρητικές γνώσεις και τεχνική κατάρτιση μελετούν το χώρο σας και προτείνουν λύσεις που εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις δυνατότητές του, δημιουργώντας ένα όμορφο, λειτουργικό και καλαίσθητο γραφείο.