Η προσθήκη ξύλινων στοιχείων σε ένα παιδικό δωμάτιο, είτε πρόκειται για έπιπλα, είτε για αξεσουάρ διακόσμησης γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που το Nordic style - η Σκανδιναβική προσέγγιση στη διακόσμηση όπου οι ξύλινες λεπτομέρειες πρωταγωνιστούν - αποκτά συνεχώς μεγαλύτερη απήχηση, τα ξύλινα έπιπλα και διακοσμητικά φαίνεται να επανέρχονται δυναμικά στις προτιμήσεις των νέων γονέων.
Γιατί όμως να επιλέξεις το ξύλο για το παιδικό δωμάτιο;

Ποικιλία υφών ξύλου και χρωμάτων

Επίλεξε μέσα από μια τεράστια γκάμα ξύλινων υφών και χρωμάτων για να δημιουργήσεις ένα ζεστό και γαλήνιο περιβάλλον.
Ξύλα από δρυ και ελάτη αλλά και ξύλα σημύδας, πεύκου, κερασιάς ή οξιάς είναι μερικές μόνο από τις διαθέσιμες εναλλακτικές με διαφορές στην ποιότητα, τις αποχρώσεις και φυσικά το κόστος.
Το ξύλο οξιάς για παράδειγμα, είναι γνωστό για την ανθεκτικότητα του και κατά συνέπεια το μεγαλύτερο κόστος του και είναι από τα ξύλα που μπορούν εύκολα να βαφτούν και να γυαλιστούν για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Αν πάλι επιθυμείς πιο ανοιχτόχρωμα και οικονομικά έπιπλα τότε το ξύλο πεύκου είναι μια ιδανική και προσιτή επιλογή. Τα ξύλινα έπιπλα συνδυάζονται εύκολα με όλες τις χρωματικές αποχρώσεις ανάλογα με το ύφος και τη θεματική που θα επιλέξεις για το παιδικό δωμάτιο.

Διαχρονική Ομορφιά - Ευελιξία

Τα ξύλινα έπιπλα αποτελούν μια κλασική επιλογή που παραμένει κομψή στο πέρασμα του χρόνου. Αντί λοιπόν να επιλέξεις μια πρόσκαιρη τάση που σε λίγο καιρό θα βαρεθείς, επένδυσε σε ξύλινα στοιχεία που είναι πάντοτε επίκαιρα και με μερικές μικρές αλλαγές στον υπόλοιπο χώρο, όπως σε υφάσματα ή χρώματα, μπορούν να προσαρμοστούν σε πολλά διαφορετικά στυλ.

ksylino paidiko domatio

Μακροπρόθεσμη Επένδυση

Το ξύλο είναι ένα ανθεκτικό υλικό και με σωστή συντήρηση μπορεί να διατηρηθεί σε άψογη κατάσταση στο πέρασμα του χρόνου, έτσι δεν θα χρειαστεί να αντικαταστήσεις όλα τα έπιπλα όσο το παιδί μεγαλώνει και αλλάζουν οι απαιτήσεις του σε ένα δωμάτιο.

Οικολογική Επιλογή

Τέλος, το ξύλο αποτελεί ένα από τα πιο φιλικά υλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, καθιστώντας έτσι τα ξύλινα έπιπλα και διακοσμητικά μια εξαιρετική επιλογή που χαρίζει εντυπωσιακά αποτελέσματα χωρίς να βλάπτει τη φύση.

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ξύλο αλλά και το πώς μπορείς να το εντάξεις στη διαμόρφωση και διακόσμηση ενός παιδικού δωματίου, η ομάδα της Renovator είναι πάντα στη διάθεση σου!

Ανακαινίσεις Σπιτιών Renovator.gr

Ανεξαρτήτως της κλίμακας του έργου που αναλαμβάνουμε, είτε δηλαδή πρόκειται για ανακαίνιση μεμονωμένου χώρου, είτε για ολική ανακαίνιση σπιτιού, στη RENOVATOR λειτουργούμε με οργάνωση και μεθοδικότητα. Κάθε μας έργο περνά από ορισμένα στάδια που εξασφαλίζουν την ποιότητα και αποτελεσματικότητά του.