Μετρώντας σχεδόν πάνω από 700 εκατομμύρια χρήστες, το TIKTOTK έχει λάβει πλέον πρωταγωνιστική θέση στον κόσμο των social media. Πέρα όμως από τα ευφάνταστα χορευτικά και τις περίεργες δοκιμασίες που γίνονται viral σε λίγα μόλις λεπτά, η πλατφόρμα προσφέρει και μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για όσους ασχολούνται με τη διακόσμηση.

Αρκεί ένα scroll στην αρχική σελίδα - ή αλλιώς feed - για να ανακαλύψεις όλες τις νέες τάσεις που αιχμαλωτίζουν το ενδιαφέρον του κοινού.

Αν είσαι σε αναζήτηση έμπνευσης πριν από μια μεγάλη ανακαίνιση κουζίνας ή απλώς θέλεις να γεμίσεις το feed σου με κομψό περιεχόμενο σχετικό με τη διακόσμηση, αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς τάσεις που έχουν καταλάβει το tiktok το τελευταίο διάστημα:

Βοηθητικοί χώροι

Σύμφωνα με τη συχνότητα χρήσης των hashtags, 3 από τις 10 πιο δημοφιλείς τάσεις στη διακόσμηση κουζίνας αναφέρονται στη δημιουργία επιπλέον χώρου μέσα ή κοντά το δωμάτιο της κουζίνας. Κυρίαρχη θέση έχει η αποθήκη τροφίμων με το hashtag #pantry να μετρά πάνω από 218 εκατομμύρια θεάσεις (views). Στη λίστα συγκαταλέγονται ακόμη και τα χολ ή αλλιώς mudrooms, τα οποία μετρούν περισσότερα από 15.9 εκατομμύρια views. Παρόλο που τεχνικά δεν αφορούν την κουζίνα, φαίνεται ότι αρκετοί χρήστες βρίσκουν αναγκαία την ύπαρξη ενός χώρου για να βγάζουν τα παπούτσια τους προτού εισέλθουν στο μέρος όπου ετοιμάζεται το φαγητό τους.

Αποθηκευτικοί χώροι

Από τις τάσεις στην πλατφόρμα του tiktok δεν θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν οι αποθηκευτικές λύσεις. Hashtags για ράφια, όπως τα #floatingshelves και άλλες παρόμοιες εναλλακτικές μετρούν πάνω από 31.4 εκατομμύρια views και φανερώνουν το μεγάλο ενδιαφέρον των χρηστών για το πώς μπορούν να αποθηκεύσουν τα εργαλεία της κουζίνας τους ώστε να είναι άμεσα προσβάσιμα. Παράλληλα το hashtag #modularkitchen με 4.4 εκατομμύρια views υποδεικνύει ότι μία από τις συχνότερες αναζητήσεις των χρηστών είναι απλοί, γρήγοροι, και εύκολοι τρόποι για να μεταμορφώσουν τα ντουλάπια της κουζίνας τους, δίνοντας τους έναν πιο fun χαρακτήρα.

Έντονα διακοσμητικά στοιχεία

Η λίστα δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς τη προσθήκη έντονων στοιχείων που αναβαθμίζουν όλο το project της διακόσμησης. Με 23.4 εκατομμύρια views, το hashtag #kitchenisland μαρτυρά πως πολλοί από τους χρήστες της εφαρμογής ψάχνουν τρόπους να ανανεώσουν τις νησίδες στη κουζίνα τους. Από την άλλη, για τις κουζίνες με πιο περιορισμένο χώρο, το hashtag #splashback φαίνεται πως είναι η πιο δημοφιλής εναλλακτική για την αναβάθμιση του χώρου με άλλους τρόπους. Εξίσου δημοφιλή είναι επίσης το #marblekitchen με 968.000 views και το #darkkitchen με πάνω από 20.3 εκατομμύρια views, δείχνοντας τη μεγάλη αγάπη του κοινού για τις συγκεκριμένες επιλογές.

Τέλος, όσον αφορά το φωτισμό, νικητές βγαίνουν με διαφορά οι πολυέλεοι και τα κρεμαστά φωτιστικά.

Η λύση της Renovator

Αν λοιπόν κάποια από όλα αυτά τα trends κέντρισε το ενδιαφέρον σου, η ομάδα της RENOVATOR είναι πάντα στη διάθεση σου ώστε να σε βοηθήσει να τα μεταφέρεις από την οθόνη του κινητού σου στο χώρο σου.

Πηγή πληροφοριών: https://www.architecturaldigest.com/story/floating-shelves-tiktok-kitchen-trends

@architecturedesign1

##tiktokindia ##tiktok ##trending ##interiordesign ##architecturedesign1 ##kitchendecor

♬ ArchitecturedesignMusic2 - ARCHITECTURE DESIGN